Joka syksy meidät valtaa suunnaton odotus siitä milloin ja millainen syksy/talvi on tulossa. Vuodet eivät ole veljeksiä. Sen olemme jälleen huomanneet pitkän, pimeän ja lumettoman syyskauden aikana. Pitkään näyttikin siltä, että joudumme viettämään lumettoman joulun vuonna 2020.

Iloksemme lunta tulla tupsahti kuitenkin oikein olan takaa myös Etelä-Suomeen. Uutta vuotta 2021 saatoimme ottaa vastaan lumisissa maisemissa. Lumitöitä teimme urakalla ja porukalla. Nautimme pakkaspäivistä ja lumesta. Ulkoa emme olisi malttaneet millään lähteä sisätiloihin.

Koronan vaikutukset toimintaan

Koronatalvi on koetellut erityisesti asiakasyrityksiämme ja yhteistyökumppaneitamme matkailualalla. Rinnekeskukset ja muut oheispalveluja tarjoavat yritykset ovat sinnitelleet koronan kynsissä jo pitkään.

Koronan vaikutus tuntuu luonnollisesti myös omassa ja alihankkijoidemme toiminnassa vähenevinä toimituksina. Pitkä ja lumeton loppuvuosi toi kuitenkin hieman helpotusta tavallista pidempään jatkuneena kesätyökalujen menekkinä. Sauvakivitarraimia ja laattanostimia saimme toimittaa pihojen ja yleisten tilojen kiveytystöissä vielä joulun kynnyksellä.

Kohti kevättalvea 2021

Tutuille asiakkaille muistuu hiljalleen mieleen mistä jään- ja lumenpoistoon tarkoitettuja Povex-työkaluja voi hankkia. Puhelin alkaa mukavasti soida ja sähköpostissa kysytään tuotteista. Joku tarvitsee uuden työkalun, joku toinen varateriä.

Olemme valmistautuneet asiakkaiden yhteydenottoihin ja saamme paketit nopeasti liikkeelle. Näin asiakkaat pääsevät heti höyläämään lunta ja jäätä, samalla pitäen kulkuväylät kunnossa ja turvallisina kulkea. Monet lumi- ja jäälinnat ovat valmistuneet tähän talvikauteen Povex-jäänveisto- ja talvityökaluilla.

Toivotamme menestyksekästä alkanutta talvikautta kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme eri puolilla lumista Suomea.

Riitta-Liisa Väisänen

www.povex.fi